Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Οι B΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωακείμ, έξω Αγυιάς Πατρών-Απονομή του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π.Ιωάννη Νικόπουλο απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο


Με ιερά κατάνυξη ετελέσθη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, η ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωακείμ, έξω Αγυιάς Πατρών. Παρα τις δυσκολες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Ιερα Ακολουθία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρων κ.κ.Χρυσοστόμου. 

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού μας  Αναστάσιος Αρνιακός και Γεώργιος Βαφειάδης καθως και οι κ.κ. Σπυρίδων Μπελαβγένης και Χρήστος Αλποχωρίτης.





Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ωμίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως Μητρός του Κυρίου και παραμυθίας των ανθρώπων.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε την ίδρυση της Ενορίας Αγίου Ιωακείμ έξω Αγυιάς και επέδωσε το διοριστήριο στον πρώτο Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμολογιώτατον π. Ιωάννη Νικόπουλο ως και τα διοριστήρια στους πρώτους Επιτρόπους της νεοσύστατης ενορίας.





Ευχαρίστησε και επήνεσε τον π. Ιωάννη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ως και όλους τους Ενορίτες για τον θερμουγό ζήλο τους, με τον οποίο εργάζονται για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Νοτενών.

Η ίδρυση αυτής της Ενορίας και η ανοικοδόμηση του Ναού είναι από τα πρώτα μελήματα του Σεβασμιωτάτου, από τότε που κατεστάθη ως Μητροπολίτης Πατρών, ώστε να τιμάται ο Όσιος και στην πόλη των Πατρών.

Μέσα σε κλίμα συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στον αιδεσιμολογιώτατο π. Ιωάννη Νικόπουλο και του ευχήθηκε να εργάζεται με το ίδιο ζήλο για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού.






Ο π. Ιωάννης ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, αλλά και τον Λαό ο οποίος συμπαραστέκεται στο έργο της ανεγέρσεως του Ναού.
Ακολουθησε δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: