Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο Αρχιμανδρίτης π.Χρύσανθος Στελλάτος εξελέγη Επίσκοπος Κερνίτσης



Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Ιωάννης Νικόπουλος, τα μέλη της Ερανικής Επιτροπής Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς, και το Προσωπικό του Ναού εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον π.Χρυσανθο Στελλάτο για την ανάδειξη του εις Επίσκοπον, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης, και ευχονται ετη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα στον αμπελώνα του Κυρίου μας-Αξιος!



Ο Αρχιμ. Χρύσανθος (κατά κόσμον Γεράσιμος) Στελλάτος γεννήθηκε το έτος 1952 εις Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας. Εφοίτησεν εις την Ανωτέραν Ιερατικήν Σχολήν Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκάρη μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών. Το έτος 1975 εχειροτονήθη Διάκονος και το 1982 Πρεσβύτερος από τον μακαριστόν Μητροπολίτην Πατρών κυρόν Νικόδημον (Βαλληνδράν), από τον οποίον έλαβε και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νοκόδημος του έδωσε το όνομα Χρύσανθος, προς τιμήν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος, αρχιδιάκονος του οποίου είχε χρηματίσει ο Μητροπολίτης Νικόδημος.

Διετέλεσεν υπεύθυνος του Οικοτροφείου της Ιερατικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Υπηρέτησεν ως Καθηγητής Θεολόγος εις την Μέσην Εκπαίδευσιν.

Προσέφερεν τας υπηρεσίας του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Πατρών ως Διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ως Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος, ως Πνευματικός και Υπεύθυνος Εφημέριος του ΑΤΕΙ Πατρών και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος.

Έλαβε το παράσημον του Αγίου Σάββα του Πατριαρχείου Σερβίας, διά την συμμετοχήν του εις ανθρωπιστικάς αποστολάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: