Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑ ΠΑΤΡΩΝ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη , την Τετάρτη 3 Ιουλίου, οι κάτοικοι της Εξω Αγυιάς τίμησαν τον Αγιο τους, τον Οσιο Ιωακείμ Νοτενών.Πλήθος λαού από την Ενορία μας και από τη γύρω περιοχή κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα τον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν τον Αχαιό Αγιο , να απευθύνουν την προσευχή τους, , να εναποθέσουν την ελπίδα τους, και να αναζωογονισουν την πιστη τους.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε στον κατάμεστο Ιερό Ναό, Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Θεοδοσίου Τσιτσιβού, συμπαραστατούμενου από τους ιερείς των Ενοριων του Αγιου Ελευθεριου και του Αγιου Κωνσταντίνου και Ελένης.



Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος μέσα απο τις ειδυλλιακές διαδρομες της Ενορίας μας, πλαισιωμένη απο την Μπαντα της Δημοτικής Μουσικής, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και το πληθος του ευσεβους λαου της Αγυιάς.








Νωρίς το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, προεξαρχοντος του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπολεως Πατρών κ.Συμεών Χατζή. 
Το απογευμα τελεστηκε ο Εσπερινος και η Ιερα Παρακληση μετα Θ.Κηρύγματος υπο του Πρωτ.π.Παναγιώτου Ταρσινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: