Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Συνέρχεται απο σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δελτίο Τύπου της Ιερας Συνόδου

Συνέρχεται από σήμερα Τρίτη 5 έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 στην τακτική της Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).
Το πρωί της Τρίτης, 5 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.
Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2009-2010, από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους αυτών και αμέσως μετά θα τεθεί σε ψηφοφορία επικυρωθεί δια ψηφοφορίας η Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 12ης Ιανουαρίου 2010 περί συγχωνεύσεως των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί η Συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων.
Την επομένη, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος θα παρουσιάσει την Εισήγησή του με θέμα: «Τα αίτια της σύγχρονης ποικιλόμορφης κρίσης». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.
Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα παρουσιάσει την Εισήγησή του με θέμα: «Η Εκκλησία ως ελπίδα και ενότητα της κοινωνίας και ως νοηματοδότηση της ζωής του ανθρώπου». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.
Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην συζήτηση και Ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: