Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η Σερβική Ιεραρχία καλεί τον πιστό λαό...



Ως γνωστόν στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε από τις 26 Απριλίου έως τις 5 Μαίου η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχαν όλοι οι Μητροπολίτες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στο τέλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος γίνεται αναφορά στους υπερασπιστές του Αρτεμίου, η οποία καταλήγει ως εξής:
«…Ο Επίσκοπος Αρτέμιος αποδέχθηκε την απόφαση της Συνόδου. Αυτό, όμως, δεν επηρεάζει τους αυτοαποκαλούμενους «υπερασπιστές» του να την αποδεχθούν και αυτοί.
Με αφορμή την συκοφαντική επίθεση (των υπερασπιστών του Αρτεμίου) εναντιον του Μακαριωτάτου Πατριάρχη, της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας, και την υποκίνηση σε εξέγερση των πιστών εναντίον της ιδιας της Εκκλησίας τους και των κανονικών επισκόπων, καθώς και την προσπάθεια διαμόρφωσης νοοτροπίας σέκτας και παρασυναγωγής, εντελώς ξένης προς την Ορθοδοξία, καθοδηγούμενοι από πλανεμένους και ανεύθυνα μεμονωμένα ατομα τα οποία ενεργούν μέσα από κατευθυνόμενα αντιεκκλησιαστικά και αποσχιστικά σάιτ, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας καλεί τον πιστό αγιοσσαβικό λαό να μην τους πιστεύει και να μην δίνει σημασία στις δόλιες κατηγορίες τους, ενώ συγχρόνως, πιστεύοντας στην μεταμορφωτική παντοδυναμία της αγάπης του Χριστού, αναμένει την μετάνοια τουλάχιστον μερικών εξ αυτών…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: