Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Συνελήφθη ο Συμεών Βιλόφσκι

Ο Πρωτοσύγγελος Συμεών Βιλόφσκι συνελήφθη σήμερα στην Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Εναντίον του Αρχιμανδρίτη, πρώην ηγουμένου του Μοναστηριού Μπάνισκα και Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης-Κοσσόβου και Μετοχίων, εχει ασκηθεί ποινική δίωξη για οικονομικές ατασθαλίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 17 Φεβρουαρίου ευρίσκεται προφυλακισμένος ο στενώτερος συνεργάτης του Συμεών Βιλόφσκι ο Πρέντραγκ Σουμποτίτσκι, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας “Rade Neimar”, Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και κύριος εισηγητής για τις οικονομικές υποθέσεις της Μητροπόλεως.
Ο Σουμποτίτσκι κατηγορείται ότι οικειοποιήθηκε 300.000 ευρώ χρήματα τα οποία επρεπε να διατεθούν για την ανακαίνιση του Μοναστηριού.

Μετά την εκδοση του στις αρχές της Σερβίας σύντομα αναμένεται ο Συμεών Βιλόφσκι να εμφανισθεί και να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτού στο Βελιγράδι. Εν τω μεταξύ ο ως ανω Κληρικός κατηγορείται και για παραβίαση των Ιερών Κανόνων, οπότε εχει να αντιμετωπίσει και την εκκλησιαστική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: