Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η Α φάση


Με πολλή χαρα ανακοινώνουμε ότι οι εργασίες της Α φάσης της ανέγερσης του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς ολοκληρώθηκαν.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του οικοδομικού σκελετού διωρόφου οικοδομής 637,66 τ.μ. Πρόκειται για τον Πρώτο Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών μετα Πνευματικού Κέντρου που ειναι ένα από τα σημαντικώτερα εργα που ευρίσκονται εν εξελίξει αυτή τη στιγμή στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ο αρμονικός συνδιασμός ολων των αναγκαίων χώρων που είναι απαραίτητοι για την ευρυθμη λειτουργία μιας σύγχρονης Ενορίας, ηταν το κύριο μέλημα του σχεδιαστή. Ο Ενοριακός Ναός σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι : «Εις το βουνο ψηλά εκεί ειν’ Εκκλησιά ερημική».
Ο Ενοριακός Ναός είναι το κέντρο της πνευματικής ζωής μιας εκκλησιαστικής κοινότητος. Χρειάζονται κατάλληλοι χώροι οπου θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των μελών της κοινότητος και θα συντελείται η διοίκηση και η οικονομική διαχείρηση. Απαιτούνται χώροι για την κατηχηση της νεολαίας μας, για τη διεκπεραίωση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού εργου της Εκκλησίας μας.
Αν αποστερήσουμε τον καθ’ αυτό Ιερό Ναό μιας Ενορίας από τους παρα πάνω βοηθητικούς χώρους, αναιρούμε ουσιαστικά το σκοπό για τον οποίο συστήθηκε. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ιστορικό λάθος και ενέργεια εξω από την Παράδοση μας.


Στην ανέγερση του ως ανω Ιερού Ναού συμμετέχει ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών
με πρωταγωνιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της ελεύσεως του στην Πάτρα εβαλε ως στόχο την ανάδειξη των Αχαιών Αγίων με πρώτον τον Αγιο Ιωακείμ Νοτενών.
Η Ερανική Επιτροπή και ο Σύλλογος «Φίλων Αγίου Ιωακείμ» Εξω Αγυιάς εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς ολους τους εν Χριστώ αδελφούς για τις προσευχές τους και την υλική βοήθεια τους. Ο Κύριος να τους ανταποδίδει πλούσια τα αγαθά Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: