Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η ζωή και το εργο του Μίκη Θεοδωράκη

To «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» προσφέρει στους αναγνώστες του την πληρέστερη, τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιεχόμενο, κινηματο­γραφική αυτοβιογραφία του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Η μοναδική αυτή έκδοση αποτελείται από δύο βιβλία-λευκώματα 256 σελίδων και μια συλλεκτική κινηματογραφική έκδοση ντοκουμέντων σε πέντε vcd, συνολικής διάρκειας 5 ωρών.
Το ντοκουμέντο αυτό στηρίχθηκε στην πολύχρονη κινηματογραφική καταγραφή της ζωής και του έργου του Μίκη Θεοδωράκη από τους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη.
Το λεύκωμα χωρίζεται σε 60 διαφορετικά κεφάλαια και χρονολόγιο, με την πλήρη καταγραφή της ζωής και του έργου του συνθέτη, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και όλα τα παράλληλα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονταν τις συγκεκριμένες περιόδους σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Οι έξι βασικές θεματικές ενότητες είναι οι εξής: Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, Ελληνική Ιστορία, Ελληνική πνευματική ζωή, Παγκόσμια Ιστορία και Παγκόσμια πνευματική ζωή.
Το λεύκωμα συμπληρώνεται από 650 σπάνιες φωτογραφίες, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ζωής και της δράσης του, καθώς και σπάνια ντοκουμέντα χειρόγραφα, πρώτες παρτιτούρες, αυτόγραφα σχέδια, σκίτσα, αφίσες και προσωπικά σημειώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: