Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Επαγγελματική επεξεργασία εικόνας και βίντεο

Του Θάνου Νικόπουλου

Στις παρακάτω γραμμές σας παρουσιάζουμε δύο επαγγελματικά,αλλα και εύκολα σχετικά προγράμματα για να μπορείτε να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε αρχεία εικόνας και βίντεο.


Adobe After Effects CS4

Δημιουργήστε αξιοθαύμαστα κινούμενα γραφικά και υπερπαραγωγές οπτικών εφέ με ευέλικτα εργαλεία που μεταφέρουν ασύγκριτη δημιουργική δύναμη, ή ξεκινήστε άμεσα τα έργα σας, χρησιμοποιώντας δημιουργικούς δομικούς λίθους.

Δημιουργήστε τα δικά σας οπτικά εφέ μέσω script η expression. Χειριστείτε κινούμενες και σταθερές εικόνες, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες, από τα εφέ που στυλιζάρουν, παραμορφώνουν, δημιουργούν νέα στοιχεία και πολλά ακόμη. Προσθέστε ή αφαιρέστε τον κόκκο (film grain), ζωντανέψτε εικόνες και κείμενο προσθέτοντας κίνηση με το εργαλείο Puppet.Ελέγξτε ποια τμήματα ενός layer θα είναι ορατά, σχεδιάζοντας και κινώντας masks. Εύκολα θα έχετε ακριβή αποτελέσματα με ευέλικτες επιλογές auto-tracing και με RotoBezier masks. Αφαιρέστε το πράσινο σκηνικό φόντου (greenscreen background) με το Keylight και τα αναρίθμητα εργαλεία υποστήριξης.


Εξοικονομήστε χρόνο με αποδοτικά εργαλεία και επωφεληθείτε από την απόλυτη ενσωμάτωση με τις σχεδιαστικές εφαρμογές της Adobe.Δημιουργήστε κείμενο και ανυσματικά γραφικά στο After Effects, χρησιμοποιώντας κοινά εργαλεία Adobe και στη συνέχεια κινήστε αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσετε μια οπτικά, καινοτόμο εργασία. Εάν εργάζεστε στη μετάδοση και τα γυρίσματα ή παραδίδετε την εργασία online ή σε ανερχόμενες συσκευές, το λογισμικό Adobe After Effects CS4 είναι το εργαλείο που σας χρειάζεται.

Adobe Photoshop CS4 Extended

To δημιουργικό λογισμικό Adobe Photoshop CS4 Extended περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του Photoshop CS4 και πολλά ακόμη.Αποκτήστε εύκολη πρόσβαση σε κάθε εργαλείο για ασφαλή ρύθμιση χρώματος και τονικότητας, περιλαμβάνοντας τις επιλογές Exposure και Vibrance. Επεξεργαστείτε και εφαρμόστε τις ρυθμίσεις σας σε συγκεκριμένες περιοχές, με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσετε επεξεργάσιμες bitmap αλλά και ανυσματικές μάσκες.


Οι βελτιωμένες ικανότητες ανάλυσης εικόνας ικανοποιούν τις τεχνικές ανάγκες, καθώς ένα νέο τελειοποιημένο περιβάλλον εργασίας επιταχύνει τη ροή παραγωγής σας.Περιηγηθείτε με ευκολία σε κάθε σημείο μιας εικόνας, με το νέο απόλυτα ομαλό μηχανισμό οπτικής αλλαγής κλίμακας και οπτικής κύλισης. Καταγράψτε μία ή περισσότερες κινήσεις σας και αποθηκέυστε τις ως εντολές,ώστε να γίνεται η επεξεργασία ευκολότερη και γρηγορότερη.Διατηρήστε την ευκρίνεια της εικόνας ενώ κάνετε μεγέθυνση σε διαφορετικά pixels, και επεξεργαστείτε την εικόνα σας στο μέγιστο σημείο μεγέθυνσης με το νέο Pixel Grid.


Δημιουργήστε ή τροποποιήστε εικόνες με μια μεγάλη συλλογή από επαγγελματικά, πλήρως προσαρμοσμένα σχεδιαστικά εργαλεία, ρυθμίσεις χρωματισμού, και καλλιτεχνικά πινέλα. Απλά σύρετε για να προσαρμόσετε το μέγεθος των πινέλων και ρυθμίστε την ένταση καθώς χρωματίζετε ενώ έχετε τη δυνατότητα προεπισκόπησης της πινελιάς.

2 σχόλια:

apousia είπε...

Ας μην καταγράψω καλύτερα τις άγνωστες λέξεις που συνάντησα, γιατί ο Θάνος θα γελάει...

Άψογη η παρουσίαση πάντως,και Θάνο σ'ευχαριστούμε πολύ!

(Πατέρα Ιωάννη,επιβεβαιώνεται συχνά αν όχι πάντα,πως εκ του καρπού γνωρίζεται το δέντρο)

Την καλημέρα μου και καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά σε λίγες μέρες,για όλα τα παιδιά μας!

Μαρίνα

Ιωάννης Νικόπουλος είπε...

Ευχαριστούμε Μαρίνα για τα καλα σου λόγια...Πρεπει τα παιδιά μας να μας βοηθούν στις σύγχρονες ενασχολήσεις μας!Καλή χρονιά σε ολα τα παιδιά...