Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Επι τη θεμελιώσει

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί Πατέρες, κύριοι Βουλευταί, κύριε Νομάρχα Αχαίας, κύριε Δήμαρχε Πατρέων, κύριε Δήμαρχε Τριταίας, κύριε πρώην Νομάρχα, κύριοι εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης μας,πιστέ και ευλογημένε λαέ του Θεού,Σήμερα πραγματοποιείται μια ζωηρή επιθυμία και εντονη προσδοκία των κατοίκων της περιοχής της Εξω Αγυιάς, για την ανέγερση Ιερού Ναού και την ιδρυση και λειτουργία μιας εκκλησιαστικής κοινότητος, σαν υπόθεση πρώτης ανάγκης.


Για να φτάσουμε σ’ αυτή την πολυπόθητη ωρα της θεμελίωσης οι πειρασμοί ησαν πολλοί και τα εμπόδια μεγάλα. Με την ευλογία όμως του Θεού, των πρεσβειών του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Νέου του Θεοφόρου και το ενδιαφέρον, τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ.κ.Χρυσοστόμου, η τότε Δημοτική αρχή υπο τον Δήμαρχον κ.Ανδρέα Καράβολα – τον οποίο και θερμώς ευχαριστούμε – ανταποκρίθηκε και παραχώρησε 2.640 περίπου τ.μ. για τον ιερό αυτό σκοπό.

Αμέσως συνεστήθη Ερανική Επιτροπή από ζηλωτές ενορίτες, που με την συμπαράσταση και σοφή καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, δραστηριοποιήθηκε προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους: των εξόδων μεταβίβασης, της αγοράς του υπολοίπου οικοπέδου και των δαπανών της αρχιτεκτονικής μελέτης και της αδείας της Ναοδομίας. Για ολο αυτό το εργο συνολικά η αγάπη του πιστού λαού μας προσέφερε το ποσόν των 95.000 ευρώ, για τη διάθεση των οποίων εχει δημοσιευθεί λεπτομερής απολογισμός.

Τώρα ξεκινάμε τη δεύτερη και πιο δύσκολη φάση που είναι η υλοποιηση των εργασιών της ανέγερσης ενός κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει:-Ιερό Ναό -Πνευματικό κέντρο με παρεκκλησιο και αρχονταρίκι -Παιδικό σταθμό-Παιδική χαρά-Χώρους αναψυχής. Αραγε είναι ανάγκη να τονίσουμε πόσο υψηλό και ιερό είναι ένα τέτοιο εργο και πόση τιμή και ευλογία χαρίζει στον ανθρωπο η συμμετοχή του σ’ αυτό; Κάθε Ορθόδοξος Ιερός Ναός αγιάζει και νοηματίζει ολη την κτίση. Η υλική κτίση «μορφοποιείται» και γίνεται το σώμα του σαρκωμένου Λόγου, ο κόσμος γίνεται Εκκλησία. Κάθε Εκκλησία λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας και με τις διάφορες δραστηριότητες αφήνει τον ζωτικό χώρο για να συναντήσει ο ενας το πρόσωπο του αλλου και να αισθανθεί ο ενας τον άλλο σαν αδελφό.

Με αυτή την προοπτική ξεκινήσαμε, αυτή μας εμπνέει για να συνεχίσουμε. Είναι όμως η ωρα Σεβασμιώτατε να Σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της ψυχής μας για το ποιμαντικό ενδιαφέρον σας και την υψίστη συμβολή σας, στο σημαντικό αυτό εργο που προάγει τον πολιτισμό και αναβαθμίζει την περιοχή. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη, τόσον της Ερανικής Επιτροπής, οσον και του Συλλόγου Φίλων του Αγ.Ιωακείμ, που εργάστηκαν ολο αυτό το διάστημα αοκνα, με ανιδιοτέλεια και προθυμία για την διεκπεραίωση αυτής της μεγάλης και ιερής αποστολής. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον ευσεβή και πιστό λαό του Θεού της θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, για την οικονομική στήριξη, παρα την δυσκολία των καιρών, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη του και την αφωσοίωση του προς τη Μητέρα Εκκλησία.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον φιλόθεο λαό της ευλογημένης αυτής Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγυιάς, καθώς και τον Προιστάμενο του Ναού π.Ανδρέα για την συμπαράσταση του.
Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Επιβλέποντα, Ναοδόμο κ. Παναγιώτη Μπουρσινό καθώς και τον κατασκευαστή Πολιτικό Μηχανικό κ.Ευθύμιο Τσαπάρα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.Επίσης το τεχνικό και εργατικό προσωπικό που με τους κόπους του θα συντελέσει στην κατασκευή του καλαίσθητου αυτού εργου.


Στην ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού μας καλούμε ολους τους χριστιανούς να συμμετάσχουν και να γίνουν κτήτορές του. Μαζί με το αιώνιο μνημόσυνο τους θα εχουν την ιδιαίτερη ευλογία και προστασία του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Νέου του Θεοφόρου!Θέλουμε και παρακαλούμε η συμμετοχή αυτή να είναι καθολική. Κανείς να μην απουσιάσει απ’ αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα της Εκκλησίας μας . Σας ευχαριστώ.

4 σχόλια:

akb8862 είπε...

Ευλογία Κυρίου τα μπλογκς. Τα παρακολουθώ όσο μπορώ.

Να στε καλά & ο Κύριος Μας & η Παναγιά μας να σας κραταιώνουν,ώστε να μας διακονείτε και στο Νετ,εμάς που δεν μπορούμε τόσο εύκολα να σας γνωρίσουμε από κοντά...(Αν και έχω ήδη αρχίσει να επισκέπτομαι & τα δικά σας όμορφα & πονεμένα μέρη,λόγου του ότι η κόρη μου από φέτος σπουδάζει στο Αίγιο,στο Παραρτ. του ΤΕΙ Πατρών).

Καιρός να σας αφήσω κάποιες ευχές. Να λύσω λίγο τη σιωπή μου :

Πολλές θερμές Ευχές για καλό Πάσχα &Καλή Ανάσταση .

Καλή Ανάσταση & Ελπίδα για όλους μας & για τον Πλανήτη μας & κάθε σκλαβωμένο λαό & άνθρωπο. Για την Ελλάδα μας & τα δίκαιά της & για την Κύπρο μας.

Κάθε καλό και κάθε καλή Ελπίδα να μας φανερωθούν & κάθε ποθούμενό όλων μας να εκπληρωθεί. ΑΜΗΝ!

Καλό κουράγιο & δύναμη να σας δίνει ο Κύριος μας.

Ανώνυμος είπε...

π.Ιωάννη,
χαίρομαι πραγματικά που αγώνες τόσων ετών έχουν τελικά ευτυχή κατάληξη.Συνεχείστε το έργο σας.
Απ΄όλους εμάς τις καλύτερες ευχές μας σ΄εσάς και στην οικογένεια σας.

Μ.Μπορνόβας.

Ιωάννης Νικόπουλος είπε...

akb8862
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, σας ευχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση!

Ιωάννης Νικόπουλος είπε...

Μ.Μπορνόβας
Ειναι οντως μια δικαίωση οχι τόσο για μένα, αλλά για ολους εκείνους τους ανθρώπους που μας πίστεψαν και μας ενεπιστεύτηκαν τις δωρεές τους...
Ευχαριστώ για τις ευχές σου!Αντεύχομαι να εχετε ολα τα καλά του Θεού.Σας ασπάζομαι ολους, Καλή Ανάσταση!