Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Οκτώ CD με το έργο του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου από το Βήμα της Κυριακής

Το Βήμαonline 10-1-2009

Οκτώ CD με το σύνολο των 20 χρόνων δημιουργίας του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου παρουσιάζει από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου Το Βήμα της Κυριακής. Τα περισσότερα από τα οκτώ CD αυτής της έκδοσης καταγράφουν σε «μικρογραφία» τους δέκα μεγάλους δίσκους του Μάνου Λοΐζου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 1982 σε ηλικία 45 ετών.

Οι δίσκοι του είναι με τη σειρά που κυκλοφόρησαν: «Σταθμός», «Θαλασσογραφίες», «Ευδοκία» (το μοναδικό σάουντρακ), «Να 'χαμε, τι να 'χαμε», «Καλημέρα Ήλιε», «Τα τραγούδια του δρόμου», «Τα νέγρικα», «Τα τραγούδια μας», «Τα τραγούδια της Χαρούλας» και «Για μια μέρα ζωής».

Η έκδοση του Βήματος θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί και ως μια «ημερολογιακή» αφήγηση που παρακολουθεί τις κοινωνικές εξελίξεις στα χρόνια που δημιούργησε ο Λοΐζος: από το «φωτεινό» «Δελφίνι, Δελφινάκι» του '68, στις κρυφές πολιτικές αιχμές της δικτατορίας, τις καταγγελίες της μεταπολίτευσης, την ανάγκη για ζωή, γλέντι και χαρά στο τέλος της δεκαετίας του '70, αλλά και την ανάγκη για σύγχρονες μουσικές αναζητήσεις στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η παρουσίαση της σειρά των CD έγινε την Παρασκευή από τον Γιώργο Νταλάρα, τον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της MINOS EMI Μάκη Μάτσα. Τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης του Βήματος της Κυριακής Γιάννης Πρετεντέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: