Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Ευχαριστιών η ωρα

«Αγαπητοί μου φίλοι, με αφορμή το σχόλιο ενος αναγνώστη, ξεκινάμε ενα ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο φιλέλληνα και ορθόδοξο Χριστιανό Philip Sherrard, απο μαρτυρίες και δημοσιεύματα που συλλέξαμε, για να δείξουμε οτι υπάρχει και μια αλλη Ελλάδα που γοητεύει και ενθουσιάζει...»

Ετσι ξεκινούσα στις 31-5-2008 το ειδικό αφιέρωμα στον Philip Sherrard, τον μαθητή των Ρώσων της διασποράς (Λόσκυ, Σμέμαν, Μπουλγάκωφ, Ευδοκίμωφ, Ζάντερ, Ουσπένσκυ), που με τα κείμενα του εφερε μια άλλη αντίληψη και γλώσσα θεολογική, αληθινά πρωτόγνωρη για τον ελληνικό χώρο τη δεκαετία του ’60.

Το υλικό που ανακάλυψα ηταν καταπληκτικό! Προκειται για ένα αφιέρωμα στον Philip Sherrard του μαθητικoύ περιοδικού «Προσωπική ευθύνη», τεύχος 8, Απρίλιος 1996, που διευθύνει και εκδίδει ένας εξαίρετος ανθρωπος ο φιλόλογος κ. Δημήτρης Μπαρσάκης - τη αδεία του οποίου αναδημοσιεύεται στο portal servitoros.gr. Τα αρθρα του είναι καταπληκτικα, απεικονίζουν εναργώς την πολύπλευρη προσωπικότητα του Philip Sherrard και γι’ αυτό προτρέπουμε τον αναγνώστη να απευθυνθεί στην παρα πάνω διεύθυνση.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπαρσάκη για την μεγάλη προσφορά του στο χώρο των γραμμάτων με την εκδοση ενός τόσο αξιόλογου περιοδικού, καθώς και για την αδεια αναδημοσίευσης από το servitoros.gr που μας χορήγησε και την αποστολή χρήσιμου υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: